2012 PRÁGA – Nemzetközi Akrobatika Verseny - Úti jelentés

Idén csak egy egységet vittünk, így autóval mentünk. Az út jó volt, a szállás, étkezés is.  Egy dolog nehezítette a helyzetünket: az egység egyik tagja egész héten betegséggel küzdött, antibiotikumot szedve, kevesebb energiával érkezett a helyszínre. A verseny költségeit a szülők és az egyesület állta. Öt ország volt: német, orosz, cseh, magyar, osztrák. A mi kategóriánkban 11 egység volt. A pontozás elfogadható volt, nagyobb eltéréseket nem lehetett észrevenni.

1 Age Group női hármas egységgel versenyeztünk: Horváth Dóra - Novák Márta - Millner Pálma

A felkészülés mindenkinél zökkenőmentes volt, nagyon szépen dolgoztak a lányok. Két és fél hónapja léptek ebbe a kategóriába, szépen megtanulták a dolgokat, jól haladnak előre. Az egység egyébként  január óta van együtt.

január óta van együtt.

Dinamikus gyakorlat: Ezzel a gyakorlattal kezdtünk. Sajnos a beteg lány nagyon nehezen kapott levegőt, látszott, hogy nehezen bírja, de nagyon igyekezett. Ennek ellenére sajnos rontott: a szaltó alacsony volt és letette az egyik kezét is (kb:0,8-1,0 levonás). A dobások rendben voltak, szépen megtanulták őket, egynél kell még finomítani. Művészileg is megoldották a gyakorlatot.

Statikus gyakorlat: A második nagyon szépen sikerült. A gúlák stabilan álltak, az egyéni elemek és a koreográfia is sikerült, művészileg még kell javulás, bár így is magas pontot kaptak a gyakorlatra. Sajnos a nem teljes egészség és ezáltal a kisebb mértékű összeszedettség ismét hibába torkolt, egy másodperces büntetést kaptunk az egyéni elemes meg nem tartott állóspárgáért (0,3 levonás).

Gyakorlat

Nehézségi érték

levonás

Technikai

Művészi

Össz:

Helyezés

Dinamikus

10 (0,7)

0

6,933

7,133

24,067

Statikus

10 (0,5)

0,3

7,267

7,7

24,667

48,733

8. hely

Összességében elégedett vagyok a lányokkal, mert rövid idő alatt sikerült felzárkózni ehhez a kategóriához. Sajnálom ugyanakkor a betegség közbejöttét, mert még így is, a két hiba ellenére is nagyon kis különbségekkel lettünk „csak” nyolcadikok. A mezőnyben egyébként volt pl: 2 VB-t megjárt egység, egy olyan, aki két éve együtt versenyez, és olyan is, ahol az egységben van EB-t megjárt gyerek, tehát nem kis ellenfeleink voltak.

5. GER – 49,433

6. GER – 49,267

7. AUT – 49,233

8. HUN – 48,733

Az út amin járnak a lányok, jó, további fejlődés után még jobb eredményekre van kilátás.

Aszalós Szilvia, szakosztályvezető

 

Rólunk írták...

Magyar gyerekek focisikere Ausztriában 2002-es csapatunk ausztriai tornagyőzelméről szóló cikk - olvasható a Hetekben.

Legfrissebb eredmények

U15: Vasas - Szent Pál Akadémia FC 4-1

BLSZ I./b: Szent Pál Akadémia FC - KISE 3-1

BLSZ III.o.: Szent Pál Akadémia FC - 3R Spartacus Calcio 1-0

U13: Ikarusz - Gázművek-Szt. Pál 4-0

U12: Szent Pál Akadémia FC - UTE 'D' 6-1

U16: Soroksár - Szent Pál Akadémia FC 7-2

BLSZ III.o.: Szent Pál Akadémia FC - Róna 4-0

U16:Szent Pál Akadémia Fc - Testvériség 6-1

U13:Gázművek-Szent Pál - Budafok 0-1

U12:Budatétény - Szent Pál Akadémia FC 5-0

top