Az unalom és a csömör ellen

A tanítási órák okozta csömör minden korban, de különösen  gyermekkorban nagyon terhes és csaknem elviselhetetlen. Amíg tehát eléggé gondoskodunk arról, hogy üdvös intézkedéssel minden bajt megelőzzünk és a fékevesztett rakoncállankodásnak minden útját elzárjuk : viszont szükséges lesz az unottság elviselhetővé télelére és a szigorú fegyelem enyhítésére alkalmat adni az ifjaknak, hogy fölvidulhassanak és a tanulásban elfáradt lelküket fölüdítsék. Hogy ez minden tekintetben a kellő rendben és zavar nélkül történjék, afölött az iskolai igazgatók fognak gondosan őrködni.
Bővebben...
 

Futballnyár - az osztályfőnök szemével

Nagy megtiszteltetésnek tartottam, amikor a szakosztály vezetője meghívott Ausztriába, hogy nézzem meg tanítványaimat, hogy fociznak.

A gyerekek az iskolába egész héten tervezték ki kivel lesz egy szobába, a szállodába. Álmodoztak arról, hogy vajon milyen lesz kint a focizás?

Bővebben...
 

Sportiskolai élet a kicsiknél - Az elismerés napja

altaltaltMájus utolsó napján a 2.b osztály megrendezte az „Elismerés és méltánylás napját” . Ez a nap több szempontból volt különleges! Nem csak azért, mert a gyerekek beszámolhattak győzelmeikről, sikereikről, méltányolhatták társaikat, megdicsérhették egymást, hanem azért is, mert a felnőttek is szót kaptak. De ne vágjunk a dolgok elé…

Bővebben...
 

Sportiskolások Balatonfüreden

2012. március 12-14-ig lehetőségünk nyílt arra, hogy Balatonfüreden egy 3 napos edzőtáborozáson vegyünk részt. 6 edzést tartottunk a bajnokságra való felkészülés jegyében.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2

Rólunk írták...

Magyar gyerekek focisikere Ausztriában 2002-es csapatunk ausztriai tornagyőzelméről szóló cikk - olvasható a Hetekben.

Legfrissebb eredmények

U15: Vasas - Szent Pál Akadémia FC 4-1

BLSZ I./b: Szent Pál Akadémia FC - KISE 3-1

BLSZ III.o.: Szent Pál Akadémia FC - 3R Spartacus Calcio 1-0

U13: Ikarusz - Gázművek-Szt. Pál 4-0

U12: Szent Pál Akadémia FC - UTE 'D' 6-1

U16: Soroksár - Szent Pál Akadémia FC 7-2

BLSZ III.o.: Szent Pál Akadémia FC - Róna 4-0

U16:Szent Pál Akadémia Fc - Testvériség 6-1

U13:Gázművek-Szent Pál - Budafok 0-1

U12:Budatétény - Szent Pál Akadémia FC 5-0

top